De trend van salontafel designs

Salontafels bepalen de stijl van een woonkamer. Elk jaar ontstaan nieuwe trends die onze inrichting veranderen. Dit jaar combineren de trends duurzaamheid, multifunctionaliteit en persoonlijke smaak. Of u nu houdt van natuurlijke materialen, organische vormen, of strak design, er is voor ieder wat wils. Ontdek de verwachte salontafeltrends voor het komende jaar.

Inhoudsopgave

De trend van salontafel designs

Salontafels bepalen de stijl van een woonkamer. Elk jaar ontstaan nieuwe trends die onze inrichting veranderen. Dit jaar combineren de trends duurzaamheid, multifunctionaliteit en persoonlijke smaak. Of u nu houdt van natuurlijke materialen, organische vormen, of strak design, er is voor ieder wat wils. Ontdek de verwachte salontafeltrends voor het komende jaar.

Inhoudsopgave

Salontafel vormen

Strakke, rechte lijnen maken plaats voor meer organische, vloeiende vormen met afgeronde hoeken. Salontafels met ronde of asymmetrische vormen voegen een dynamisch en speels effect toe aan de woonkamer. Deze ontwerpen zorgen voor een zachtere uitstraling en kunnen gemakkelijk gecombineerd worden met andere meubels en accessoires. Ovale, ronde en organische salontafels hebben geen scherpe hoeken, wat ze ook nog eens kindvriendelijk maken! Bij onze Le mans salontafel kunt u kiezen uit maar liefst 17 verschillende vormen. Metalen accenten blijven ook een geliefde keuze voor salontafels. Vooral oud messing, copper, en zwart staal zullen populair blijven. Deze materialen en kleuren voegen een vleugje luxe en vernieuwing toe aan het ontwerp. Vaak zien we deze metalen verwerkt in de poten of als decoratieve elementen op het tafelblad.

Materialen en multifunctionaliteit

In een wereld waar duurzaamheid steeds belangrijker wordt, zien we een groeiende belangstelling voor salontafels gemaakt van natuurlijke en milieuvriendelijke materialen, zoals: eikenhout, mangohout en gerecycelde materialen. Tafels met een ruwe, onbewerkte afwerking brengen een gevoel van rust en natuur in het interieur. Denk aan houten tafels met een zichtbare houtnerf, zoals bijvoorbeeld onze Le mans salon en eettafels, die u geheel naar wens kunt samenstellen. Maar ook HPL tafelbladen, marmer en andere steensoorten zijn een populaire keuze voor salontafels. Deze stralen luxe en elegantie uit.  Steensoorten zoals travertin (zie onze Neta collectie) vinden steeds meer hun weg naar interieurs in de Japandi stijl. 

Met de opkomst van kleinere woonruimtes is multifunctionaliteit ook een belangrijke trend geworden. Salontafels die extra opbergruimte bieden of kunnen worden omgevormd tot een werkruimte of eetplek zijn erg in trek. Denk aan tafels met ingebouwde lades, uitschuifbare bladen, of zelfs ingebouwde verlichting. Denk ook aan salontafels setjes die ruimte besparend zijn. Deze bestaan uit meerdere kleinere tafels die makkelijk onder elkaar geschoven kunnen worden. Ze zijn heel flexibel en daarom dus ook handig voor kleine ruimtes.

Glas en transparantie

Glazen salontafels, of tafels met glazen onderdelen, zorgen voor een moderne en open look. Ze kunnen een ruimte groter doen lijken en laten andere meubels in de kamer beter tot hun recht komen. Glazen salontafels laten licht door en maken een kamer daardoor lichter en ruimtelijker. Dit is vooral handig in kleine ruimtes. Moderne glazen tafels zijn vaak gemaakt van gehard glas, wat veel sterker is dan gewoon glas. Dit maakt ze duurzaam en veilig in gebruik. Glas is gemakkelijk schoon te maken. U hoeft alleen maar een doekje en wat glasreiniger te gebruiken om de tafel er weer als nieuw uit te laten zien. Dit is ideaal als u kinderen of huisdieren heeft. Veel glazen salontafels hebben ook elementen van hout, metaal of kunststof. Dit kan een mooie combinatie van materialen geven die uw interieur interessanter maakt. Een glazen of transparante salontafel kan een geweldige toevoeging zijn aan uw woonkamer. Ze zijn stijlvol, veelzijdig, praktisch en kunnen uw ruimte een frisse en moderne uitstraling geven.


Vintage en retro

De retrostijl blijft terugkomen. Salontafels met een vintage uitstraling, geïnspireerd door ontwerpen uit de jaren ’50, ’60 en ’70, zullen populair zijn. Deze tafels combineren vaak hout met kleurrijke elementen of unieke vormen. Het nostalgische gevoel dat deze meubels oproepen, kan een warme en uitnodigende sfeer creëren. Minimalisme blijft een sterke trend. Eenvoudige ontwerpen zonder overbodige versieringen creëren een gevoel van rust en ruimte. Een strakke, bescheiden salontafel kan een krachtig statement maken in een woonkamer. U kunt vintage en retro spullen makkelijk combineren met moderne meubels. Dit geeft uw huis een interessante mix van oud en nieuw. Bezoek tweedehandswinkels, rommelmarkten en online marktplaatsen om unieke stukken te vinden. Door vintage spullen te kopen, geeft u oude items een tweede leven. Dit is goed voor het milieu omdat het afval vermindert. 

De verwachtingen voor het komende jaar wijzen op een combinatie van duurzaamheid, veelzijdigheid, eenvoud en schoonheid. Of u nu voorkeur heeft voor natuurlijke materialen, vloeiende vormen of een strak en modern ontwerp. Het is allemaal mogelijk bij Robuuste tafels! Hopelijk kunt u met deze tips een salontafel kiezen of creëren die compleet aansluit bij uw persoonlijke voorkeuren en de nieuwste trends. Zo kunt u uw woonkamer een vernieuwende en eigentijdse uitstraling geven waar u helemaal blij van wordt!