Leather Care Kit

Een complete verzorgingsset voor onderhoud, reiniging en bescherming van, geschuurde leersoorten, nubuck en suède (geschuurd leder). Dit middel is niet geschikt voor onze gewaxte leren producten zoals o.a. de Vienne eetkamerstoelen, fauteuil Basil, Edmund en de banken Hodor en Chester.

De Leather Care Kit bestaat uit:

Spuitbus Textile & Leather Protector
Beschermt tegen vuil en vlekken op basis van water, vet en olie. Textile & Leather Protector herstelt ook de waterafstotende eigenschappen van leer. Deze protector biedt een extra beschermlaag voor uw meubel, het maakt het echter niet vlekvrij.

Natural Leather Cleaner
Natural Leather Cleaner verwijdert verontreinigingen (en vlekken) snel en effectief. Speciale reiniger voor o.a. geschuurd leder zoals pilotenleder, suède en nubuck. Vele van deze leersoorten vertonen meestal een kras-, velours-, of geschuurd effect.

Nubuckspons (cleaner)
De nubuckspons wordt gebruikt bij lichte, oppervlakkige vervuiling en om d.m.v. licht borstelen het “fluweel” uiterlijk van nubuck en suède te behouden/herstellen. In de nubuckspons zit tevens een nubuckgum, die gebruikt wordt bij intensievere vlekken.

Verwerkingsadvies

Spuitbus Textile & Leather Protector
Ondergrond moet kleurecht zijn. Test eerst op een niet in het oog vallend deel. Als de kleur afgeeft, niet behandelen. Houdt de spuitbus rechtop en spuit op ca. 20 tot 30 cm afstand in gelijkmatige banen. Droogtijd ca. 12 uur. Inhoud van de bus is voldoende voor ca. 5 – 7 m². Overdosering vermijden. Geef uw leder elke 6 maanden een behandeling met Textile & Leather Protector. Alleen buiten of in een zeer goed geventileerde ruimte gebruiken!

Natural Leather Cleaner
Product altijd eerst uittesten op een onopvallende plaats.
Natural Leather Cleaner op een schone doek of spons aanbrengen. Bij sponsverwerking lichtjes in de spons knijpen, waardoor schuimvorming ontstaat. Hiermee met licht draaiende bewegingen, zonder veel druk uit te oefenen, het oppervlak zoals de leuning, zitting of rugdeel, in z’n geheel reinigen.
Deze werkwijze ook hanteren bij vlekken. Altijd een heel deel van het meubel behandelen en niet een klein plekje afzonderlijk. Bij onvoldoende resultaat de behandeling herhalen. Voorkom overdosering om kringvorming te voorkomen.
Let op! Leder met een velours- of geschuurd effect na behandeling direct naborstelen (opruwen) met de Nubuckspons en na droging inspuiten met de spuitbus Textile & Leather Protector.

Nubuckspons (cleaner)
Zachtjes borstelen totdat vuil verdwenen is en/of het “fluweel” uiterlijk hersteld is. Hardnekkige oppervlaktevervuiling verwijderen met de nubuckgum. Indien nodig nabehandelen met de spuitbus Textile & Leather Protector voor leder.

Algemeen advies
Nieuw leder direct impregneren met de spuitbus Textile & Leather Protector. Bestaand leder eerst met ronddraaiende bewegingen opborstelen met de nubuckspons en vervolgens behandelen met de spuitbus Textile & Leather Protector. Borstel uw leder minimaal 1 x per maand met de nubuckspons!

Verpakking: een set (kit) bestaande uit een 400 ml Spuitbus Textile & Leather Protector, een 100 ml sproeiflacon Natural Leather Cleaner en een Nubuckspons (cleaner).