Leren bankstel Rigolato

Luxe stoere en robuuste bruin leren hoekbank Rigolato. De Rigolato bank is een modulaire bank en kan uitgevoerd worden als fauteuil, rechte bank 1,5, 2,5 en 3 zits of hoekbank. De elementen zijn direct aan elkaar te koppelen en door het plaatsen van een hocker 96x96cm aan het eind is er ook een chaise longue, ook wel long chair genoemd, te maken. Daarnaast is er ook een enorme lange bank te maken door 2 3 zits elementen met een arm links en rechts aan elkaar te koppelen. Arm links of rechts dient u voorstaand (kijkend naar de bank) te bepalen. Dit model is leverbaar in zowel leer als stof. Uw leren bankstel koopt u natuurlijk bij Robuuste Tafels. Als leverancier van diverse meubels streven wij ernaar dat uw product duurzaam gemaakt wordt en van topkwaliteit is. Ons geschuurde leer is maar liefst 1,3 tot 1,5 millimeter dik. Elk stukje huid is uniek en zal zijn eigen karakteristieke eigenschappen bevatten, dit geeft ook de charme aan het leer.

Leren banken met stevige constructie

Een leren bankstel koopt u niet zomaar, dit moet jarenlang meegaan. Met die gedachte in ons achterhoofd zijn we aan het werk gegaan. Het binnenwerk is veelal van beuken en spaanplaten. Veel van onze leren bankstellen zijn gevuld met een koudschuim HR 40 vulling. In de rug van de bank zit een mix van veren siliconen watten wat het meeste comfort aan het lederen bankstel geeft. In de zitting van de leren bank zit een nosag veren systeem, de rug zitting bevat elastieken-singels. Deze totale combinatie van materialen zorgt voor de uitstekende kwaliteit en de perfecte zitervaring waar u naar op zoek bent.

Leren bankstel onderhouden

Uiteraard is het erg belangrijk dat uw leren bankstel vele jaren mee zal gaan. Het runderleer heeft een geschuurd oppervlak, wat betekent dat deze nogal gevoelig is voor vlekken en vuil. De Leather Care kit van Robuuste Tafels is een onderhoudskit die uw leren bankstel gegarandeerd een uitstekende beschermlaag geeft tegen allerlei vlekken en vuil. De kit bestaat uit een spuitbus, een reiniger en een nubuckspons.

Bijpassende leren fauteuils

Ook zijn er diverse bijpassende meubels of leren fauteuils in onze collectie die goed zullen matchen met uw leren bankstel. Denk bijvoorbeeld aan maatwerk salontafels die in elke gewenste afmeting verkrijgbaar zijn. Een leren poef of hocker bij uw bankstel is uiteraard ook geen enkel probleem. Kom gerust eens proefzitten in één van onze showrooms.

Ongecorrigeerd leer of stof

Het op deze bank verwerkte leer is van absolute topkwaliteit. De verwerkte huiden zijn afkomstig van Europese runderen waarbij uitsluitend de beste huiden geselecteerd worden. Middels een dubbele looiing en een speciale nabehandeling met wax en olie wordt een uniek doorgekleurd leer verkregen met een ruige stoere uitstraling. Ondanks deze ruige uitstraling heeft het leer een zeer comfortabele en soepele feel. Het leder is 1,3 tot 1,5mm dik. Het natuurlijke ongecorrigeerde karakter wordt gekenmerkt door de aanwezigheid van littekens, hoornsteken, schrammen en andere oneffenheden. Het op deze bank gebruikte leer heeft een middelsterke beschermende finish gekregen en is beperkt vocht- en vuilwerend. Het is het soort leer wat met de jaren alleen maar mooier wordt. Naast leer is dit model ook leverbaar in een mooie stof, tussen een stof en leer kunnen kleine stilistische verschillen zitten, zo is een open naad bijvoorbeeld wel mogelijk met leer, maar niet met stof.

Zitcomfort

Deze bank is voorzien van een koudschuim vulling en nosag veren in de zitting, afgedekt met mix van comforel en visco en een polyether SG25 vulling in de rug. Naast dat dit model als rechte bank leverbaar is kunnen we ook diverse hoek opstellingen aanbieden daar de elementen met enkele arm ook te koppelen zijn. Een chaise longue bank behoort ook tot de mogelijkheden.

Materialen

Deze leren bank is leverbaar in 22 unieke kleuren geschuurd leer welke met de jaren alleen maar mooier wordt. Daarnaast leveren we deze bank in een hele mooie fluweel achtige velvet stof welke ook nog eens oersterk is en in 21 kleuren relax stof, een sterke stof welke aanvoelt als suède, klik hieronder op de tabs om de verschillende materialen en kleuren te zien.

Onderhoud

Zoals alle natuurlijke leersoorten kan dit leer ook verkleuren door blootstelling aan (fel) zonlicht, regelmatig onderhoud is aan te raden. Elke huid welke verwerkt wordt is uniek, zo is ook elke bank uniek. Door het gebruik van verschillende mallen kunnen de geleverde modellen licht afwijken van de modellen in de showroom. Qua onderhoud adviseren het gebruik van de leather care kit welke bijbesteld kan worden via de website of in de winkels. Voor de stoffen variant hebben we de protexx textile care met vlekkengarantie.