Robuuste houten eettafel Paysan

 • v.a. €349,- gratis thuis
 • 2 échte showrooms
 • Tevredenheidsgarantie
 • 4,5/5 Google reviews
 • Vanaf €349,-
  gratis bezorgd
 • 4,5 / 5
  Google reviews
 • 100%
  tevredenheidsgarantie
 2.349,00
Maat
Breedte tafelblad
Tafel hoogte (bovenkant)
Behandeling
Tafelblad stijl
Grofheid tafelblad
Afwerking tafelblad
Afwerking zijkant
V-groef
Type blad
Blad overstek
Product prijs
Optie(s) totaal:
Totaal:
Bekijk dit product in de showroom
In beide showrooms vindt u een ruim aanbod van onze eigen maatwerk tafels, de diverse behandelingen, blad stijlen en afwerkingen van het tafelblad kunt u hier in het echt zien. We hebben echter niet alle tafels in de showroom staan, bent u op zoek naar een specifiek model, neem dan contact op om te horen of en in welke showroom dat model staat.

Showroom Sliedrecht

Robuuste Tafels
Blankenstraat 4
3364BB Sliedrecht
Tel. 0184-745745

Klik hier voor de openingstijden en routebeschrijving

Showroom Gramsbergen:
Robuuste Tafels
De Steenmaat 10
7783DE Gramsbergen

Klik hier voor de openingstijden en routebeschrijving

eiken eetkamertafel
a poot houten eiken tafel
eiken tafel houten a poot
robuuste eiken tafel met houten poot
lange houten tafel
+64
Omschrijving

Massieve eettafel met eiken balken

Onze prachtige eettafel Paysan kan in elke gewenste lengtemaat en breedtemaat gemaakt worden. Het massieve eiken tafelblad heeft een dikte van 4cm of 6cm. De tafelpoten worden standaard uitgevoerd in het hout en kunnen indien gewenst aangepast worden. Deze landelijke tafel wordt in onze eigen werkplaats gemaakt. Maatwerk is natuurlijk geen enkel probleem. Naast een eiken maatwerk tafel hebben we dit model ook als robuuste salontafel Paysan.

Oud eiken tafel Paysan met robuuste poten

De eettafel Paysan is door zijn unieke sierlijke houten A-onderstel een echte eyecatcher. U kunt bij ons uit diverse bewerkingen van het tafelblad kiezen. Houdt u van een rustig tafelblad, dan kunt u kiezen voor de optie ‘matig rustiek’. Hierbij bevat de tafel zo min mogelijk knoesten en scheuren heeft. Houdt u juist van een extra grove tafel, dan kunt u kiezen voor de optie ‘extra rustiek’. Hierbij bevat het tafelblad juist flinke scheuren en forse knoesten. Het door ons gebruikte eikenhout komt uit duurzaam beheerde bossen uit Frankrijk of Duitsland.

Bij Robuuste Tafels kunt u voor uw stoere eetkamertafel Paysan uit verschillende behandelingen van het eikenhout kiezen. Zo kiest u bijvoorbeeld voor oud eiken als u een wat donkerdere en warmere tafel wenst. Wilt u juist een wat lichtere/frissere tafel? Kies dan voor bijvoorbeeld ongerookt witte olie, of ultra matte lak. Dit zijn slechts enkele voorbeelden van de behandelingen waaruit u bij ons kunt kiezen. Het houten onderstel van de Paysan tafel zal altijd dezelfde behandeling krijgen. Naast de behandeling zijn er nog talloze houtopties door u te kiezen, zoals bijvoorbeeld kopse kant afwerking, wel of geen V-groef en het aantal planken.

Bij al onze gerookte behandelingen uniek rookproces toegepast. Iedere plank bevat een verschillend hoeveelheid looizuur, waardoor geen enkele tafel een exact hetzelfde zal zijn. Roken in iedere vorm geeft het hout een enorm natuurlijk karakter mee.

Tafelpoten gemaakt in eigen werkplaats

In onze werkplaats in Gramsbergen wordt de A-poot vakkundig gemaakt door een specialist. In onze tafelwerkplaats wordt de kloosterpoot laagje voor laagje opgebouwd door een specialist. Met veel aandacht en passie voor het vak wordt deze poot in elkaar gezet. De A-poten zijn gemaakt van kernhout en zullen op dezelfde manier worden behandeld als het tafelblad. Scheuren en knoesten zullen ook in de houten poten voorkomen. U zult gegarandeerd een unieke eettafel in huis halen!

Eikenhout: een keuze voor duurzaamheid

Het groeiproces van een eik duurt minstens 100 jaar, genoeg tijd om een dikke en sterke stam te ontwikkelen die kan worden getransformeerd in robuuste tafels met slechts 3 of 4 brede planken. Het hout dat we gebruiken wordt zorgvuldig gekozen uit duurzaam beheerde bossen in Duitsland en Frankrijk. We selecteren alleen het meest prachtige en kwalitatieve hout om dit model te vervaardigen. Na het drogen kiezen we de geschikte planken om uw op maat gemaakte tafel te creëren. Dit model, geproduceerd in onze eigen werkplaats, is ook beschikbaar in afmetingen groter dan 3 meter, zelfs tot 4 meter lang en 120cm breed. Let op: voor tafels groter dan 3 meter is bij de levering enige hulp van uw kant gewenst. De montage wordt door ons verzorgd.

Specificaties
Lengte

Diverse maten, afwijkend maatwerk mogelijk

Breedte

Diverse maten, afwijkend maatwerk mogelijk

Hoogte

Afgestemd op uw stoel keuze

Blad dikte

4cm massief of 6cm massief

Inschuifhoogte

Afhankelijk van gekozen blad dikte en tafel hoogte

Maatwerk

Eigen productie, maatwerk mogelijk

Houtsoort

Massief eiken

Behandeling

Leverbaar in diverse behandelingen

Bestellen

Zonder aanbetaling

Levertijd

8 - 10 weken

Levering

Inclusief montage service

Garantie

100% tevredenheidsgarantie

Behandeling

whitewash eiken tafels
Dubbel gerookt witte olie
boomstam tafels
Ongerookt witte olie
deens ovale eettafel
Lava light
houten tafel
Ultra matte lak
zwarte eiken eettafel
Night glow
massief eiken eettafel
Gerookt ultra matte lak
eiken ovale tafels
Smoke
natuurlijke eettafel
Marron
oud eiken eettafel
Enkel gerookt oud eiken

Bovenstaande afbeeldingen zijn puur ter indicatie, door gebruik van natuurlijke materialen en de unieke manier van behandelen zal er altijd kleurverschil zijn t.o.v. bovenstaande voorbeelden en de voorbeelden welke we in de showrooms hebben staan. Indien u een geoliede tafel kiest, raden wij u ten zeerste aan om de tafel de eerste 4 weken volledig te ontzien. Gebruik bijvoorbeeld placemats voor borden en onderzetters voor glazen. Ook is het heel belangrijk om de tafel de eerste weken uitsluitend af te nemen met een droge doek.

 

Levertijd

De levertijd voor deze maatwerk tafel is 8 - 10 weken, spoedopdrachten kunnen we in overleg verzorgen. Naast de tafels in de showroom hebben we in ons magazijn in Sliedrecht altijd circa 30 tafels in verschillende maten, uitvoeringen en kleuren opgebouwd staan welke direct leverbaar zijn.

 

Onderhoud

Klimaat
Mensen gedijen het beste in een niet te warme en niet te droge omgeving, voor een eiken tafel is dit niet anders! Een luchtvochtigheid van tussen de 45% en 55% is het allerbeste voor uw tafel. Dit kunt u bereiken door planten, luchtbevochtigers of dampschalen neer te zetten. Bij te grote afwijkingen van het ideale klimaat kan uw tafel scheuren en kromtrekken. Zet uw tafel dus niet naast warmtebronnen en vermijd directe zonnestraling.

Vuil en vlekken
Vlekken door koffie, thee, wijn, water, chocolade etc. dient u meteen te verwijderen met een lichtvochtige doek. Hiermee voorkomt u dat de kleurpigmenten in de poriën van het hout kunnen trekken en vervelende blijvende plekken achterlaten. Na het afnemen de oppervlakte droogmaken met een zachte doek. U reinigt uw tafel eenvoudig met een licht vochtige doek. Indien u een geoliede tafel heeft kunt u bij een ernstige vlek deze wegschuren met een schuurpapiertje of scotch-brite. Schuur hier altijd mee met de nerf van het hout.

Uw tafel staat in huis, en nu?
Indien u een geoliede tafel heeft besteld, raden wij u ten zeerste aan om de tafel de eerste 4 weken volledig te ontzien. Gebruik bijvoorbeeld placemats voor borden en onderzetters voor glazen. Ook is het heel belangrijk om de tafel de eerste weken uitsluitend af te nemen met een droge doek. De olie heeft namelijk tijd nodig om goed in het hout te kunnen trekken. Bij een gelakte tafel hoeft u zich geen zorgen te maken, deze is namelijk na 24 uur volledig uitgehard.

Onderhoud – Olie
Uw tafel heeft een duurzame en bestendige bescherming gekregen met een 100% natuurlijke olie van Aquamarijn. Dit is een olie op basis van tungolie en lijnolie, die in het geval van een eetkamertafel 1 á 2 keer per jaar opgefrist dient te worden. Hiervoor raden wij aan om Aquamarijn Revol te gebruiken.

Onderhoud – Lak
De laklaag zal gaan slijten met de tijd. Dit is afhankelijk van allerlei omgevingsfactoren. Als u ziet dat er vale plekken op het blad komen, dan is het tijd om uw tafel opnieuw te lakken. U kunt dan 1 á 2 nieuwe laklagen op het volledige blad aanbrengen om de tafel weer voor jaren te beschermen. Reageer ook tijdig op kleine beschadigingen die kunnen ontstaan door bijvoorbeeld scherpe voorwerpen. U kunt de PCG Eco Wood Cleaner en de PCG Eco Wood Care gebruiken voor tussentijds onderhoud.

En wat vooral niet doen?
Vermijd de volgende middelen: Vlekverwijderaars, schuurmiddelen, oplosmiddelen, terpentine, chloor, schoonmaakmiddelen met geurstoffen en bijtende schoonmaakmiddelen. Heeft u een eiken vloer en een ijzeren onderstel? Let dan goed op met dweilen. Door het vocht kan het metaal reageren met uw vloer en een vervelende donkere plek achterlaten. Wij raden aan altijd goed na te drogen. Nooit hete voorwerpen rechtstreeks op het oppervlak zetten, altijd onderzetters gebruiken.

 

Bekijk dit product in de showroom
In beide showrooms vindt u een ruim aanbod van onze eigen maatwerk tafels, de diverse behandelingen, blad stijlen en afwerkingen van het tafelblad kunt u hier in het echt zien. We hebben echter niet alle tafels in de showroom staan, bent u op zoek naar een specifiek model, neem dan contact op om te horen of en in welke showroom dat model staat.

Showroom Sliedrecht

Robuuste Tafels
Blankenstraat 4
3364BB Sliedrecht
Tel. 0184-745745

Klik hier voor de openingstijden en routebeschrijving

Showroom Gramsbergen:
Robuuste Tafels
De Steenmaat 10
7783DE Gramsbergen

Klik hier voor de openingstijden en routebeschrijving