Eetkamer stylen: van saai naar chic!

De eetkamer is meer dan alleen maar een plek om te eten. Het is een ruimte waar u gezellig samenkomt met familie en vrienden, waar herinneringen worden gemaakt en waar gastvrijheid wordt gevierd. Maar soms kan het zo zijn dat de eetkamer een beetje saai kan aanvoelen en misschien een leuke re-styling nodig heeft. Gelukkig zijn er heel veel manieren om uw eetkamer te stylen en te transformeren van saai naar chic!

Inhoudsopgave

Eetkamer stylen: van saai naar chic!

De eetkamer is meer dan alleen maar een plek om te eten. Het is een ruimte waar u gezellig samenkomt met familie en vrienden, waar herinneringen worden gemaakt en waar gastvrijheid wordt gevierd. Maar soms kan het zo zijn dat de eetkamer een beetje saai kan aanvoelen en misschien een leuke re-styling nodig heeft. Gelukkig zijn er heel veel manieren om uw eetkamer te stylen en te transformeren van saai naar chic!

Inhoudsopgave

Begin met een schone lei

Voordat u begint met stylen van uw eethoek, is het belangrijk om met een ​​schone lei te beginnen. Ruim de eetkamer op en verwijder eventuele losse rommel. Zo krijgt u een georganiseerde indruk en ziet u beter waar en hoe u wat wilt aanpassen. Maak eventueel de tafel en stoelen schoon en zorg ervoor dat de vloer netjes is. Een opgeruimde ruimte vormt namelijk de perfecte basis voor een make-over. Een opvallende eettafel kan het middelpunt van uw eetkamer worden. Investeer eventueel in een nieuwe eettafel! Overweeg een tafel met een uniek ontwerp en onderstel, interessante details, of hoogwaardige materialen zoals massief eikenhout, gerecycled teakhout of bijvoorbeeld een van onze HPL tafels. De eettafel moet in ieder geval groot genoeg zijn om plaats te kunnen bieden aan uw vrienden en familie. Bij Robuuste Tafels kunt u uw droomtafel helemaal naar wens samenstellen met onze handige online tafel configurator!

eettafel hout en staal combinatie
tafel soho DTP Home

Tips voor het restylen van uw eetkamer

Kies een kleurenpalet die bij u en uw interieur past

Kies een kleurenpalet dat past bij de stijl die u wilt bereiken. Zachte neutrale tinten zoals wit, crème, beige en grijs/antraciet zorgen voor een elegante en tijdloze uitstraling, terwijl gedurfde kleuren zoals donkerblauw, roze, paars of bijvoorbeeld bordeauxrood een statement kunnen maken en karakter tonen. Kijk ook voor tips op de pagina met onze handige moodboards om zo inspiratie op te doen welke kleuren mooi met elkaar matchen en wat perfect past bij uw eigen voorkeuren en interieurstijl.

Upgrade uw eettafel en stoelen

Stoelen zijn een belangrijk onderdeel van de eetkamer, dus zorg ervoor dat ze comfortabel zitten en stijlvol zijn. Overweeg gestoffeerde stoelen met een luxe uitstraling of mix en match verschillende stoelontwerpen voor een eclectische look. Voeg kussens toe voor extra comfort en stijl. Zet in plaats van eetkamerstoelen een comfortabele eetkamerbank aan een kant van de tafel (vaak met de rug naar de muur) en aan de andere kant eetkamerstoelen. Als u de ruimte heeft, overweeg dan om een gezellige zithoek toe te voegen aan uw eetkamer. Plaats bijvoorbeeld een leuke fauteuil langs een muur als u daar genoeg ruimte voor heeft, samen met een bijzettafel en een vloerkleed. Dit creëert een uitnodigende en gezellige ruimte voor ontspanning na het eten of voor het ontvangen van gasten. Ook door eens te kiezen voor een leuke organische vorm eettafel, kunt u een andere sfeer creëren in uw eethoek. Denk hierbij aan een kiezelvorm, kidneyvorm of een druppelvorm eettafel.

Stoer wandmeubel dtp home Stoer wandmeubel dtp home
Afstylen met kunst en accessoires

Voeg persoonlijkheid en karakter toe aan uw eetkamer met kunstwerken, spiegels en diverse decoratieve accessoires. Kies kunstwerken die passen bij het kleurenpalet en de stijl van uw eetkamer. Plaats eventueel een grote spiegel aan één muur om de ruimte te vergroten en het licht te reflecteren. Decoreer de tafel met een elegant tafelkleed, tafellopers en decoratieve schalen of vazen. Voeg ook groen toe aan uw interieur. Breng de natuur naar binnen door planten toe te voegen aan de eetkamer. Kies planten die passen bij de hoeveelheid natuurlijk licht in de ruimte en die gemakkelijk te onderhouden zijn. Hang bijvoorbeeld planten op aan het plafond, plaats ze in de vensterbank of zet een hoge vloerpot met plant in een lege hoek van de eetkamer.

ztahl vloerlamp terra messing ztahl vloerlamp terra messing
Personaliseer met details

Personaliseer als laatste de eetkamer met leuke details! Voeg persoonlijke details toe aan uw eetkamer om het echt uniek en eigen te maken. Dit kunnen bijvoorbeeld familiefoto’s, souvenirs van reizen of erfstukken zijn die u dierbaar zijn. Deze kleine details voegen karakter toe aan de ruimte en maken het meer een weerspiegeling van uw eigen persoonlijkheid en stijl. Ook verlichting toevoegen kan aan stijl en sfeer bijdragen. Verlichting kan namelijk de sfeer in uw eetkamer drastisch veranderen. Kies voor een opvallende kroonluchter of hanglamp boven uw eettafel die past bij de stijl van de eetkamer. Sfeerverlichting zoals kaarsen of dimbare vloer- en wandlampen kunnen een warme en uitnodigende sfeer creëren tijdens diners en verlichten bovendien de donkere hoekjes.

Inspiratie op doen of gratis interieuradvies nodig? 

Met deze ideeën en tips kunt u uw eetkamer transformeren van saai naar chic en een fijne ruimte creëren waar u trots op kunt zijn om uw gasten te ontvangen en te genieten van heerlijke maaltijden en waardevolle momenten met al uw dierbaren. Kom gezellig langs in onze showroom in Sliedrecht om inspiratie op te doen, of vraag advies aan een van onze medewerkers van Robuuste Tafels. Wij staan graag voor u klaar om u te helpen en te adviseren, zodat u de juiste keuze kan maken in het re-stylen van uw eetkamer!

Industriele eetkamer met enorme tafel
Gelakte tafel