Kloostertafels

Met een traditioneel landelijke kloostertafel van Robuuste Tafels, brengt u een stukje historie in uw eetkamer of keuken. Een kloostertafel is tegenwoordig niets nieuws meer. Een kloostertafel wordt ook wel kasteeltafel genoemd, en werd veelal gebruikt in de middeleeuwen. Bij Robuuste tafels hebben we nieuw leven ingeblazen in deze klassieke tafel, deze tafels zijn de laatste jaren steeds populairder aan het worden. De prachtige stoere en authentieke uitstraling zorgt er gegarandeerd voor dat deze tafel een eyecatcher wordt in uw woning. Een eiken kloostertafel is een ideale tafel om urenlang aan te dineren of na te tafelen.

Grote kloostertafel

Kenmerkend voor een kloostertafel zijn de robuuste (kolom)poten en het stevige tafelblad. Bent u op zoek naar een wat grotere poot zoals onze kloostertafel Ingar, of juist een wat rankere poot zoals bijvoorbeeld onze Duard? In de collectie van Robuuste Tafels vindt u vele modellen kloostertafels, er zal altijd wel een geschikte, passende kloostertafel voor u bij zitten. Het is ook mogelijk om uw eigen idee voor een kloosterpoot bij ons aan te dragen.

Eiken maatwerk kloostertafel

Elke houtsoort heeft zijn eigen karakteristieke kenmerken. Onze maatwerk kloostertafels worden gemaakt van robuust (oud) eiken. Dit geeft de tafel stoere, stevige, uitstraling. Bij Robuuste Tafels heeft u zelf de keuze voor de dikte van het blad, de tafel kan voor u gemaakt worden met een 4cm of een 6cm massief eiken blad. De tafels kunnen in elke gewenste maat geleverd worden, tot wel 5 meter! Ook een ronde kloostertafel behoort tot de mogelijkheden. Kortom, voor een maatwerk kloostertafel bent u bij ons op het juiste adres. De keuze voor de afwerking van ons eiken hout is vrij, wij bieden verschillende behandelingen en rustiek-heden voor onze tafelbladen. Ook de keuze voor de stijl van het blad laten wij aan u. Bezoek gerust één van onze showrooms in Hardinxveld-Giessendam of Utrecht, en vind de perfecte eettafel waar u al zo lang over droomt.