Het combineren van een leren bank met andere meubels

Het inrichten van uw woonkamer kan een uitdaging zijn, vooral als het gaat om het combineren van verschillende meubelstukken bij elkaar. Een leren bank is een tijdloos en duurzaam meubelstuk dat bijna in elke woonstijl past. Hoe kunt u een leren bank combineren, zodat deze volledig opgaat in de stijl van de woonkamer? Dat leggen we u graag uit in deze blog!

Inhoudsopgave

Het combineren van een leren bank met andere meubels

Het inrichten van uw woonkamer kan een uitdaging zijn, vooral als het gaat om het combineren van verschillende meubelstukken bij elkaar. Een leren bank is een tijdloos en duurzaam meubelstuk dat bijna in elke woonstijl past. Hoe kunt u een leren bank combineren, zodat deze volledig opgaat in de stijl van de woonkamer? Dat leggen we u graag uit in deze blog!

Inhoudsopgave

Een leren bank toevoegen aan uw woonstijl

Denk na over de stijl die u aan de leren bank wilt geven of verder wilt aankleden. Is het modern, klassiek, vintage, industrieel of bohemian? Kies andere meubels die aansluiten bij dezelfde stijl. Bijvoorbeeld, als u een moderne leren bank hebt, kunnen glazen en metalen tafels en strakke, minimalistische meubels goed passen. Voor een bohemian stijl kunt u de woonkamer afmaken met houten meubels en geweven stoffering op een fauteuil die naast de leren bank komt te staan. 

Een leren bank heeft vaak snel een robuuste uitstraling, wat goed past in industriële interieurs. Kijk ook naar het model van de bank, dit kan vaak ook al een uitstraling geven van robuust of juist modern. Neem bijvoorbeeld onze bank Maranello, deze bank heeft brede armleuningen en lage pootjes. Hierdoor krijgt de bank een zwaardere uitstraling en sluit daarom perfect aan op een robuuste woonstijl. Een tegenhanger hiervan is bijvoorbeeld onze bank Toulon. Deze bank heeft een smalle armleuning en staat hoger op zijn pootjes. Door deze kenmerken krijgt de bank meer een moderne uitstraling, hij is wat strakker qua vorm doordat de kussens zijn doorgestoffeerd. 

grote leren bank met brede armleuningen

Spelen met texturen en kleuren

Een leren bank kan prachtig gecombineerd worden met andere materialen, zoals stof of andere zachte materialen. Dit kan een speels effect geven en zorgt voor een warme en uitnodigende sfeer. Overweeg bijvoorbeeld een duo-stoffering, waarbij leer en stof worden gecombineerd, voor een fauteuil of de eetkamerstoelen om texturen aan uw interieur toe te voegen. Kijk ook eens op onze materialen-pagina of bestel een paar kleurstalen voor thuis! 

Denk ook aan het gebruik van kleur. Nu we de woonstijl bepaald hebben, kan er gekeken worden naar welke kleuren in deze stijl passen. In welke kleur kiest u de bank en welke kleuren kunt u hieraan toevoegen? U kunt bijvoorbeeld de basis neutraal houden en accentkleuren terug laten komen in de accessoires en sierkussens, bijvoorbeeld bij onze bank Inveruno. Een ander voorbeeld: een cognac kleurige bank kan bijvoorbeeld uitstekend worden gecombineerd met kleurrijke accessoires zoals diepblauwe kussens, een grijsblauw vloerkleed en een kleurig kunstwerk aan de muur. Kijk eens naar onze bank Salerno! Of kijk hiervoor ook eens in onze stijlgids voor meer tips.

groenen 3 zits bank in het leer

Groen in uw interieur

Vergeet niet om planten toe te voegen aan uw interieur. Planten zijn een prachtige aanvulling in een ruimte met een leren bank en helpen een frisse en levendige sfeer te creëren. Bij het plaatsen van groene planten in de buurt van uw leren bank, is het belangrijk om rekening te houden met de behoeften van de planten qua verzorging. Zorg ervoor dat de planten voldoende licht krijgen en houd rekening met de grootte en de soorten planten die u kiest, zodat ze goed in de ruimte passen. Hier zijn enkele manieren waarop u groene planten en een leren bank kunt combineren:

bank kopen met losse kussens bank kopen met losse kussens
1. Contrast creëren

Groene planten brengen een natuurlijk element in uw woonkamer, wat een mooi contrast vormt met de strakke en vaak wat stoerdere uitstraling van een leren bank. Dit contrast is voor het oog aantrekkelijk en het maakt de ruimte interessanter.

chaise longue bank groen leer chaise longue bank groen leer
2. Kleur aanvullen

Het groen van de planten kan de kleuren in de kamer aanvullen, vooral als u een aardse of een neutrale kleur hebt gekozen voor de leren bank. Het groen kan een verfrissend en levendig accent toevoegen aan de ruimte. Het voegt een kleur toe zonder een kleur te erkennen.

stoere blauwe leren eetkamerstoel stoere blauwe leren eetkamerstoel
3. Textuur toevoegen

Planten voegen textuur toe aan uw interieur, waardoor de ruimte meer diepte krijgt. Er zijn zoveel soorten planten met verschillende soorten bladeren. De Monstera plant, ook wel bekend als de gatenplant, kan een aanvulling zijn op de textuur van het gladde leren oppervlak van de bank.

grote leren cognac hoekbank met verticaal stiksel grote leren cognac hoekbank met verticaal stiksel
4. Levendig en frisheid

Planten kunnen een gevoel van levendig en frisheid in de ruimte brengen, bijvoorbeeld een plant met een mooi groot blad of een blad met twee kleuren of zelfs met een mooie bladtekening. Dit kan een mooi tegenwicht vormen voor het karakter van echt leder. 

5. Ruimteverdeling

Planten kunnen ook worden gebruikt om de ruimte te verdelen. Ze creëren een natuurlijke “scheiding” tussen woonkamer en eetkamer. Hoge planten zullen de kamer hoger doen lijken. Dit is vooral fijn als het een lager plafond is. U kunt ook hangplanten op een kast of plank plaatsen.

Gratis interieuradvies bij Robuuste Tafels

Het combineren van een leren bank met andere meubels hoeft niet ingewikkeld te zijn. Met wat planning en aandacht voor detail kunt u een afgestyled interieur creëren. Laat uw persoonlijke smaak de leidraad zijn, terwijl u de woonkamer omtovert tot een ruimte waar u graag tijd doorbrengt en gasten ontvangt. Bij Robuuste Tafels helpen we u graag verder om een keuze te maken! Kom gezellig langs in een van onze showrooms of maak een afspraak voor een gratis interieuradvies!

passe partout luxe hoekbank losse elementen
Leren kuipstoelen