Nieuwe vitrinekast kopen? Hier moet u aan denken!

Vitrinekasten zijn stijlvolle en functionele meubelstukken die een prominente rol spelen in een interieur. Deze mooie meubelstukken dienen niet alleen als opslagruimte, maar ook als tentoonstellingsruimte voor kostbare objecten, kunstwerken, verzamelobjecten, mooi servies en andere waardevolle items.

Inhoudsopgave

Nieuwe vitrinekast kopen? Hier moet u aan denken!

Vitrinekasten zijn stijlvolle en functionele meubelstukken die een prominente rol spelen in een interieur. Deze mooie meubelstukken dienen niet alleen als opslagruimte, maar ook als tentoonstellingsruimte voor kostbare objecten, kunstwerken, verzamelobjecten, mooi servies en andere waardevolle items.

Inhoudsopgave

Een vitrinekast passend bij uw woonstijl

In ons brede assortiment bieden wij vitrinekasten in veel verschillende stijlen, zo is er voor iedere woonstijl een passende kast te vinden. Kies in een modern interieur bijvoorbeeld voor onze Amiens vitrinekast. Met zijn strakke vormgeving en symmetrische uitvoering is deze kast een schitterende toevoeging aan uw moderne inrichting.

Ook voor een klassieke inrichting bieden wij een ruime keuze. Denk bijvoorbeeld aan de ruime Perpignan vitrinekast. Het oude hout heeft een tijdloze uitstraling en de subtiele ronde metalen handgreepjes zorgen voor een rustiek detail. Ook voor liefhebbers van industrieel wonen is er veel keus. Zo zal de Mileto vitrinekast voor een stoere look zorgen. De kast is gemaakt van stevig mangohout met een vlammend nerfpatroon en robuuste metalen elementen. De combinatie van deze materialen maakt dit model een duurzaam meubel waar u jarenlang plezier van zult hebben.

zwarte vitrinekast met glazen deurtjes
glazen kast met veel opbergruimte

Het juiste type vitrinekast kiezen

Een buffetkast is meestal een combinatie van een lage kast (het buffetgedeelte) en een bovenkast. Het buffetgedeelte heeft vaak gesloten deuren en lades voor het opbergen van serviesgoed, bestek, tafellinnen en andere items die niet direct getoond hoeven te worden. De bovenkast heeft vaak glazen deuren of open planken en wordt gebruikt om mooi serviesgoed, glaswerk of decoratieve objecten tentoon te stellen. Buffetkasten zijn functioneel en bieden veel opbergruimte.

Een vitrinekast is ontworpen om items tentoon te stellen die gezien mogen worden terwijl ze beschermd worden tegen stof en beschadigingen. Het belangrijkste kenmerk van een vitrinekast is het glas in de deuren en soms ook aan de zijkanten, waardoor alles wat in de kast staat goed zichtbaar is. Een vitrinekast is de ideale plek om verzamelingen, kunstwerken en waardevolle items te laten zien.

Een servieskast (de naam zegt het al) is ontworpen om serviesgoed, glaswerk en bestek in op te bergen. Een servieskast heeft meestal gesloten deuren en laden zodat alles netjes opgeborgen kan worden. De lades en planken zijn van stevige kwaliteit zodat ze ook zwaarder serviesgoed kunnen dragen.

must living kast

Materiaalkeuze van uw vitrinekast

Vitrinekasten zijn verkrijgbaar in een breed scala aan materialen. Het meest voorkomende materiaal is hout. Er zijn veel verschillende houtsoorten die allemaal een eigen karakter hebben.

vitrinekast met glazen deuren vitrinekast met glazen deuren
1. Eikenhout

Deze houtsoort is zeer duurzaam en stevig. Het hout heeft mooie nerfpatronen en is te behandelen naar keuze, bijvoorbeeld met een lak, olie of beits. Zo is het mogelijk om eikenhout een veel verschillende uitstraling te geven.

2. Teakhout

Dit hout heeft een schitterende natuurlijke uitstraling met een warme gouden tot lichtbruine kleur. Het hout is goed bestand tegen veranderingen in temperatuur en luchtvochtigheid, dit zorgt ervoor dat het niet veel zal uitzetten of krimpen wanneer de omstandigheden veranderen.

sfeervolle vitrinekast van teakhout sfeervolle vitrinekast van teakhout
3. Mangohout

Mangobomen groeien snel en in overvloed in tropische gebieden en dragen bij aan het behoud van tropische bossen. Dit maakt dat mangohout een duurzame keuze is. Elk stuk mangohout heeft verschillende warme kleurtinten en nerven, waardoor het een prachtige uitstraling heeft.

kast woonkamer landelijk kast woonkamer landelijk
4. Oud elm hout

Oud elmhout, met zijn vintage charme en rijke verhaal, voegt een uniek karakter toe aan meubelstukken. Dit hout, dat vaak sporen van zijn vroegere leven vertoont zoals oude nagelgaten en kleurvariaties, brengt een rustieke en authentieke sfeer in vitrinekasten. Deze kenmerken van oud elmhout verrijken de vormgeving van de vitrinekasten, waardoor ze niet alleen functioneel zijn, maar ook een verhaal vertellen. Bij het selecteren van een vitrinekast is het belangrijk om de unieke eigenschappen van het oude elmhout te overwegen en deze perfect laten aansluiten bij het ontwerp en de sfeer van de ruimte waarin ze geplaatst worden.

zwarte robuuste kast met glazen deuren zwarte robuuste kast met glazen deuren
5. Metaal en glas

Naast hout wordt er glas gebruikt voor de ruitjes in de (schuif)deuren van vitrinekasten. Achter het glas worden items prachtig tentoongesteld en blijven ze netjes stofvrij en worden ze beschermd tegen beschadigingen.

Ook metaal is een veelgebruikt materiaal in vitrinekasten. Metaal wordt bijvoorbeeld gebruikt voor de omlijsting van de deurtjes of voor de handgrepen. Dit zorgt voor mooie details en een prachtige uitstraling.

Een unieke vitrinekast kopen bij Robuuste Tafels

Zoals u heeft kunnen lezen zijn er vitrinekasten in vele soorten en maten, waardoor er voor iedereen een prachtig exemplaar te vinden is. Bij Robuuste Tafels bieden wij een breed scala aan vitrinekasten van uitstekende kwaliteit. Wanneer u bij ons een vitrinekast besteld, zorgen wij ervoor dat deze netjes bij u thuis wordt uitgepakt en op de juiste plek wordt neergezet. U betaalt pas voor uw kast bij levering en u heeft een 100% tevredenheidsgarantie. Dit betekent dat wanneer de kast niet volledig naar wens is, wij binnen de eerste 30 dagen dat de vitrinekast bij u thuis staat, op zoek gaan naar een passende oplossing.

landelijke grote vitrinekast teak
smalle hoge vitrinekast in zwarte kleur