Het verschil tussen een fauteuil en een stoel

Het kan voor komen dat de begrippen stoel en fauteuil door elkaar worden gebruikt. Zo krijgt u soms het idee dat stoelen en fauteuils hetzelfde zijn. Maar is dit ook zo? Hoewel de grens soms maar dun is, zijn er wel degelijk verschillen. In deze blog leggen we het verschil aan u uit!

Inhoudsopgave

Het verschil tussen een fauteuil en een stoel

Het kan voorkomen dat de begrippen stoel en fauteuil door elkaar worden gebruikt. Zo krijgt u soms het idee dat stoelen en fauteuils hetzelfde zijn. Maar is dit ook zo? Hoewel de scheidslijn soms maar dun is, zijn er wel degelijk verschillen. In deze blog leggen we het verschil aan u uit!

Inhoudsopgave

Wat is een fauteuil?

Een fauteuil is een comfortabele stoel die speciaal is ontworpen om te ontspannen. Een fauteuil is meestal groter en zachter dan een gewone stoel en biedt vaak extra ondersteuning in de vorm van armleuningen en een hoge rugleuning. Ze worden vaak gebruikt in woonkamers, slaapkamers of studeerkamers als een plek om te zitten, te lezen, tv te kijken of gewoon te ontspannen na een lange dag.

Of het nu gaat om een klassieke fauteuil met een elegante uitstraling of een moderne fauteuil met strakke lijnen, ze zijn ook nog eens te kiezen in verschillende stoffen of leer. Een fauteuil biedt niet alleen comfort, maar kan ook een stijlvolle toevoeging zijn aan uw interieur.

In welke ruimte wordt het meubel geplaatst?

Een fauteuil wordt vaak geplaatst in verschillende ruimtes in huis, afhankelijk van de behoeften en voorkeuren van de persoon.

  • De woonkamer is een populaire plek om een fauteuil te plaatsen. Het kan dienen als een comfortabele zitplaats voor ontspanning, lezen of tv-kijken. Het kan ook een aanvulling zijn op de bank.
  • Ook in de slaapkamer kan een fauteuil een gezellige hoek creëren waar men zich kan terugtrekken om te lezen, te ontspannen of zich klaar te maken voor de dag.
  • Een fauteuil kan een comfortabele zitplek bieden in een studeerkamer of werkkamer. Het kan dienen als een stoel om te lezen, te studeren of te werken aan een bureau. Het kan ook een plek zijn waar men even kan ontspannen tijdens het werken. 

Luxe

Een fauteuil biedt luxe op verschillende gebieden. Het biedt ultiem comfort met een zachte zitting en ergonomisch design. Daarnaast voegt het stijl en esthetiek toe aan het interieur met diverse ontwerpen en bekledingsmaterialen. Functionaliteit speelt ook een rol, zoals verstelbare functies en extra features. Luxe fauteuils worden vervaardigd met hoogwaardige materialen en vakmanschap, waardoor ze duurzaam en van hoge kwaliteit zijn. Kortom, een fauteuil biedt een verfijnde en comfortabele zitervaring met stijlvolle luxe.

ronde fauteuil pastille in velvet cognac kleur

Verschillende soorten fauteuils

Nu u weet waar het verschil in zit, kunt u vervolgens kijken naar de verschillende soorten fauteuils. Dit zijn slechts enkele voorbeelden van de verschillende fauteuils die beschikbaar zijn. Elk type fauteuil heeft zijn eigen kenmerken en functionaliteiten, zodat u kunt kiezen welke het beste aansluit bij uw behoeften en smaak.

Er zijn diverse fauteuils beschikbaar, zoals:

brede elektrische fauteuil in verschillende kleuren

Relaxfauteuil

De relaxfauteuils zijn ontworpen om ultiem comfort te bieden. Ze hebben vaak verstelbare rug- en voetsteunen, soms zelfs met ingebouwde verwarmingselementen. Relaxfauteuils zijn perfect om in te ontspannen en tot rust te komen.

Draaifauteuil

Een draaifauteuil heeft een draaimechanisme, waardoor ze 360 graden kunnen draaien. Dit maakt het gemakkelijk om de zitpositie aan te passen en rond te draaien, bijvoorbeeld om met anderen te praten of om verschillende delen van de ruimte te bekijken.

Oorfauteuil

Een oorfauteuil is een fauteuil met een hoge rugleuning en gebogen “oren” aan de zijkanten. Het biedt een klassieke uitstraling en een gevoel van intimiteit. Ideaal als accentstoel in verschillende interieurstijlen.

robuuste fauteuil in cognac

Clubfauteuil

Een clubfauteuil is een comfortabele stoel met een laag, breed ontwerp met dikke kussens. Geïnspireerd op exclusieve clubs en lounges, straalt het een klassieke en elegante uitstraling uit. Bekleed met luxe materialen zoals leer, biedt een clubfauteuil een ontspannen en gezellige zitervaring. Perfect voor woonkamers, bibliotheken en studeerkamers.

Verschillende soorten stoelen

Met stoelen wordt meestal eetkamerstoelen bedoeld. Eetkamerstoelen zijn een essentieel onderdeel van elke eetkamer. Ze zijn er in verschillende stijlen en maten, met of zonder armleuningen, met een kuipzitting of een rechte zitting. Sommige eetkamerstoelen hebben zelfs het uiterlijk van luxe fauteuils en zijn voorzien van wieltjes, waardoor ze gemakkelijk onder een eetkamertafel geschoven kunnen worden. In dat geval worden ze ook wel een eetkamerfauteuil genoemd.

Stoelen naar wens samenstellen

Bij Robuuste Tafels slaagt u gegarandeerd voor de mooiste stoelen. Dat is natuurlijk nogal een bewering want de definitie van ‘’mooie stoelen’’ is voor iedereen anders. Echter, hebben wij zoveel keuze dat we ervan overtuigd zijn dat ook u bij ons een favoriet zal vinden. Voor iedere fauteuil en stoel kunt u zelf het materiaal en de kleur kiezen, en voor sommige modellen bepaalt u indien gewenst ook de stiksels. Zo vult u uw woning met de mooiste, comfortabele stoelen. Geheel naar uw wens!