Antigo leer (vintage leer | anilineleer)

De zitmeubelen van Robuuste Tafels zijn verkrijgbaar in uiteenlopende materialen van topkwaliteit. Kiest u voor een leren meubel, dan behoort ons Antigo leer tot de mogelijkheden. Zitmeubels van Antigo leer worden geleverd in 5 sfeervolle kleuren.

Antigo leer (vintage leer | anilineleer)
De zitmeubelen van Robuuste Tafels zijn verkrijgbaar in uiteenlopende materialen van topkwaliteit. Kiest u voor een leren meubel, dan behoort ons Antigo leer tot de mogelijkheden. Zitmeubels van Antigo leer worden geleverd in 5 sfeervolle kleuren.

Wat is Antigo leer?

Antigo leer is één van onze delicate, geschuurde leersoorten. Het materiaal staat ook wel bekend als vintage leer en wordt gemaakt van Indiase waterbuffelhuiden. Ons Antigo leder wordt verwerkt in Italiaanse looierijen en heeft een dikte van 1,3-1,5 mm.

Ons Antigo vintage leder is anilineleer, wat betekent dat de huid door en door gekleurd wordt zonder dat de natuurlijke oppervlaktestructuur van het leer verloren gaat. Anilineleder is een mat, glad leer met open poriën. Omdat de oorspronkelijke textuur bij anilineleer nog volledig zichtbaar is, komen alleen waterbuffelhuiden van de allerhoogste kwaliteit in aanmerking. Met All in House voor open leder maakt u dit leer 5 jaar gegarandeerd vlekvrij!

cognac lederen eetkamerbank industrieel
groenen 3 zits bank in het leer

Vintage lederen zitmeubels

Het geschuurde leer Antigo heeft een doorleefde, stoere uitstraling die perfect past bij onze robuuste zitmeubelen. Omdat Antigo leder anilineleer is en dus geen toplaag met pigment bevat, voelt het leder heerlijk warm en zacht aan de vingers.

Doordat de kenmerken van de huid zichtbaar blijven, is elk Antigo lederen meubel uniek. Juist door de natuurlijke oneffenheden (zoals insectenbeten en huidplooien) wordt de echtheid van het leer prachtig benadrukt en krijgt elk meubel extra karakter.

Onderhoud Antigo waterbuffelleer

Antigo leer is een luxe, delicate leersoort. Het waterbuffelleder kan verkleuren door blootstelling aan veel (zon)licht en uitdrogen bij een te lage luchtvochtigheid of wanneer het meubel te dicht bij een radiator staat. Houd hier rekening mee bij het plaatsen van uw Antigo lederen zitmeubel.

Antigo anilineleer is erg gevoelig voor water- en vetvlekken dankzij de structuur met open poriën. Het is daarom ook het advies om uw Antigo leer niet met water en zeker ook niet met schoonmaakmiddelen te reinigen. Nu en dan afstoffen met een schone, droge doek is voldoende. U kunt uw Antigo leder invetten, beschermen, onderhouden en schoonmaken met onze speciale All in House voor een 5 jaar gegarandeerde vlekvrije periode.

leren oorfauteuil in het grijs

Waarom Antigo leer?

  • Hoogwaardig echt leder met hoog natuurlijk aspect

  • Delicaat, geschuurd anilineleer
  • Luxe en stoere uitstraling
  • Stoere vintage look and feel

  • Zachte en koele touch

  • 5 jaar gegarandeerd vlekvrij met All in House

Veel van onze banken, fauteuils en eetkamerstoelen kunnen bekleed worden met Antigo leder. Selecteer uw Robuuste Tafels zitmeubel naar keuze om te bekijken of ons Antigo leer voor dat model tot de opties behoort. Onze gratis kleurstalen vraagt u eenvoudig per mail aan. Stuur ons een e-mail met uw adresgegevens en de gewenste materialen en kleuren en u krijgt deze z.s.m. toegestuurd!

Antigo leer - kleur cognac