Relax stof

De meubels van Robuuste Tafels zijn verkrijgbaar in diverse hoogwaardige materialen. Het grootste gedeelte van onze zitmeubels kan geleverd worden in onze Relax stof. U kunt daarbij kiezen uit maar liefst 25 prachtige kleuren.

Bekijk het meubelpaspoort
Bekijk alle kleuren

Relax stof 

De meubels van Robuuste Tafels zijn verkrijgbaar in diverse hoogwaardige materialen. Het grootste gedeelte van onze zitmeubels kan geleverd worden in onze Relax stof. U kunt daarbij kiezen uit maar liefst 25 prachtige kleuren.

Wat is relax stof?

Relax stof is een zachte, soepele stof die aanvoelt als suède. De stof zou in principe ook ‘imitatie suède’ of ‘nep suède’ genoemd kunnen worden, want dit materiaal is volledig synthetisch. De Relax stof is een microvezel stof, jacquard-geweven uit zeer kleine (microscopische) vezels. Het materiaal is voorzien van een backing voor extra volume en een volle grip.

De geweven microvezelzijde van onze imitatie suède is gemaakt van 100% polyester. De backing bestaat uit 80% polyester en 8% katoen. De microfiber relax stof heeft een Martindale-score van 32.000. Een score boven 20.000 maakt dat een stof geschikt is voor meubelstoffering.

groene hoekbank met zitting tot de grond

Uitstraling

Allereerst: welke stijl wilt u uitdragen? Leer en stof hebben elk een eigen uitstraling. De één is niet beter dan de andere, maar ze verschillen wel van elkaar.

Stof oogt over het algemeen warm, zacht en comfortabel, wat een knusse en gezellige uitstraling geeft. Stoffen zijn vaak verkrijgbaar in een breed scala aan kleuren en texturen, waardoor er altijd wel een variant naar uw smaak tussen zit.

Leer heeft doorgaans een wat gladder en stoerder uiterlijk dan stof. Ook hier kunt u kiezen uit verschillende kleuren, die vaak wat natuurlijker zijn dan de opties voor stoffen. Met de jaren ontwikkelt leer een extra karakteristieke, geleefde uitstraling.

Relax stof meubels van microvezel

Onze Relax stof mag dan geen leer bevatten, maar het materiaal ziet eruit en voelt als echte suède. Deze suède-look geeft uw meubels een sfeervolle, warme uitstraling. De productietechniek zorgt ervoor dat de stof erg zacht aanvoelt maar tegelijkertijd zeer sterk is.

Onderhoud imitatie suède

Relax stof is erg stevig en daardoor slijtvast. Door het gebruik van zeer kleine vezels, heeft u met relax stof weinig tot geen last van pilling (het samenklitten van overtollige vezels). Relax stof scoort gemiddeld op lichtechtheid. Dit houdt in dat het materiaal voldoende bestand is tegen verkleuring door (zon)licht, maar bij voorkeur niet in direct zonlicht geplaatst wordt.

Om uw relax stoffen meubels zo lang mogelijk in topconditie te houden, kunt u de zitmeubels behandelen met onze All in House. Dit houdt het materiaal 5 jaar vlekvrij.

Waarom Relax stof?

  • Erg sterke microvezel stof

  • Sfeervolle imitatie suède look
  • Groot aantal kleuren beschikbaar
  • Voelt heerlijk zacht
  • Geringe kans op pilling
  • 5 jaar gegarandeerd vlekvrij met All in House

Onze Relax stof kan gekozen worden voor vrijwel alle banken, fauteuils en eetkamerstoelen. Bekijk uw Robuuste Tafel zitmeubel naar keuze om te zien of onze relax stof tot de opties behoort. Onze gratis kleurstalen vraagt u eenvoudig per mail aan. Stuur ons een e-mail met uw adresgegevens en de gewenste materialen en kleuren en u krijgt deze z.s.m. toegestuurd!

relax stof - antraciet