Silent stof (chenille)

Bij Robuuste Tafels heeft u de keuze uit zitmeubels in diverse hoogwaardige materialen. Eén van onze stoffen is de Silent stof, die voor een groot deel van onze meubels gekozen kan worden. De Silent stof is verkrijgbaar in maar liefst 20 stijlvolle kleuren

Bekijk het meubelpaspoort
Silent stof (chenille)
Bij Robuuste Tafels heeft u de keuze uit zitmeubels in diverse hoogwaardige materialen. Eén van onze stoffen is de Silent stof, die voor een groot deel van onze meubels gekozen kan worden. De Silent stof is verkrijgbaar in maar liefst 20 stijlvolle kleuren.

Wat is de chenille stof van Silent?

Silent stof behoort tot de chenille platweefsel-categorie. Dat wil zeggen dat de garens van de stof haaks op elkaar staan, waardoor er een klassieke, gewoven textuur ontstaat. Chenille is een zachte en volumineuze stof met een volle en wollige grip.

De chenille Silent stof is vervaardigd uit 90% polyester en 10% polyacryl. Het materiaal heeft een hoge slijtageweerstand van 50.000 Martindale – de score waarmee wordt aangegeven hoe slijtvast een stof is – en is daarmee geschikt voor intensief zitgebruik.

moderne eetkamerstoelen in het stof
oorfauteuil in cognac leer en stof

Chenille meubels

Silent stof is een mooie, breed gewoven stofsoort die erg natuurlijk aanvoelt bij banken en ook prachtig staat bij andere zitmeubels. Als fauteuilbekleding geeft de Silent stof in een handomdraai een retro sixties-look. Dankzij de chenille garens heeft de stof een sfeervolle, rijke uitstraling en voelt hij heerlijk zacht aan.

Onderhoud Silent stof

Chenille is een sterke stof die lang mooi blijft dankzij de geringe kans op pilling (pluisjes door het samenklitten van overtollige vezels). Silent stof heeft een goede lichtechtheid. Dat betekent dat direct (zon)licht redelijk weinig invloed heeft op de kleur van meubels met Silent stof. Bij langdurige blootstelling kan er wel lichte verkleuring optreden.

De wollige grip van chenille oogt gezellig en warm, maar deze eigenschap zorgt er daarnaast voor dat er kans is op zitspiegel: een afdruk in de stof op vaste zitplekken. Deze zitspiegels zijn eenvoudig te verhelpen en voorkomen met enig onderhoud. Neem daarvoor de zitplekken in één richting af met een licht vochtige doek, en borstel vervolgens na met een zachte borstel.

Wilt u uw Silent stof zo lang mogelijk mooi houden, dan adviseren we om uw chenille zitmeubels te behandelen met onze All in House voor 5 jaar lang een vlekvrij resultaat.

Waarom Silent stof?

  • Sfeervolle, breed gewoven chenille

  • Groot aantal kleuren beschikbaar
  • Heerlijk zachte stof
  • Weinig kans op verkleuring
  • Geringe kans op pilling

De Silent stof is verkrijgbaar op veel van onze banken, fauteuils en eetkamerstoelen. Selecteer uw favoriete Robuuste Tafels zitmeubel en ontdek of onze Silent stof voor dat model tot de mogelijkheden behoort. Onze gratis kleurstalen vraagt u eenvoudig per mail aan. Stuur ons een e-mail met uw adresgegevens en de gewenste materialen en kleuren en u krijgt deze z.s.m. toegestuurd!