Kloostertafel Tressot - 320x110cm - ultra matte lak met onze eetkamerstoelen Leah
Kloostertafel Tressot - 320x110cm - ultra matte lak met onze eetkamerstoelen Vertou
Kloostertafel Tressot - 320x110cm - ultra matte lak
Kloostertafel Tressot - 320x110cm - ultra matte lak met onze eetkamerstoelen Leah
Kloostertafel Tressot - 320x110cm - ultra matte lak met onze eetkamerstoelen Vertou
+9

Kloostertafel Tressot


  • Levertijd: 16 weken


Massieve kloostertafel met eiken balken De kloostertafel Tressot leveren wij in elke gewenste lengtemaat en breedtemaat. Voor het massieve tafelblad heeft u de keuze uit een 4cm of…

 2.449,00

Stel Kloostertafel Tressot zelf samen met onze online configurator.
Zelf configureren
Maat
Breedte tafelblad
Tafel hoogte (bovenkant)
Behandeling
Tafelblad stijl
Grofheid tafelblad
Afwerking tafelblad
Afwerking zijkant
V-groef
Type blad
Blad overstek
Product prijs
Optie(s) totaal:
Totaal:
 2.449,00
  • v.a. €349,- gratis thuis
  • 2 échte showrooms
  • Tevredenheidsgarantie
  • 4,8/5 op Trustpilot
  • Vanaf €349,- gratis bezorgd
  • 4,8 / 5 op Trustpilot
  • 100% tevredenheidsgarantie

Omschrijving

Massieve kloostertafel met eiken balken

De kloostertafel Tressot leveren wij in elke gewenste lengtemaat en breedtemaat. Voor het massieve tafelblad heeft u de keuze uit een 4cm of 6cm dik tafelblad. Het onderstel is standaard uitgevoerd in hout en kan indien gewenst ook zonder tussenbalk geleverd worden. Deze kloostertafel wordt in onze eigen werkplaats gemaakt. Maatwerk, of een bijpassende salontafel, is dan ook geen enkel probleem.

De eettafel Tressot is door zijn unieke sierlijke houten kloosterpoot een echte eyecatcher. U kunt bij ons uit diverse bewerkingen van het tafelblad kiezen. Houdt u van een rustig tafelblad, dan kunt u kiezen voor de optie ‘matig rustiek’. Hierbij bevat de tafel zo min mogelijk knoesten en scheuren. Houdt u juist van een extra grove tafel, dan kunt u kiezen voor de optie ‘extra rustiek’. Hierbij bevat het tafelblad juist flinke scheuren en forse knoesten. Het door ons gebruikte eikenhout komt uit duurzaam beheerde bossen uit Frankrijk of Duitsland.

Bij Robuuste Tafels kunt u voor uw kloostertafel Tressot uit verschillende behandelingen van het eikenhout kiezen. Zo kiest u bijvoorbeeld voor oud eiken als u een wat donkerdere en warmere tafel wenst. Wilt u juist een wat lichtere/frissere tafel? Kies dan voor bijvoorbeeld ongerookt witte olie, of ultra matte lak. Dit zijn slechts enkele voorbeelden van de behandelingen waaruit u bij ons kunt kiezen. Het houten onderstel van de Tressot tafel zal altijd dezelfde behandeling krijgen als het tafelblad. Naast de behandeling van het hout zijn er nog talloze afwerkingen door u te kiezen, zoals bijvoorbeeld kopse kant afwerking, wel of geen V-groef en het aantal planken.

Bij al onze gerookte behandelingen wordt een uniek rookproces toegepast. Iedere plank bevat een verschillend hoeveelheid looizuur, waardoor geen enkele tafel exact hetzelfde zal zijn. Roken in iedere vorm geeft het hout een enorm natuurlijk karakter mee.

Kloosterpoot in lagen opgebouwd

In onze tafelwerkplaats wordt de kloosterpoot laagje voor laagje opgebouwd door een specialist. Met veel aandacht en passie voor het vak wordt deze robuuste tafelpoot in elkaar gezet. De kloosterpoten zijn gemaakt van kernhout en zullen op dezelfde manier worden behandeld als het tafelblad. Scheuren en knoesten zullen ook in de houten poten voorkomen.

Vakmanschap van eigen bodem

Deze eiken tafel maken we volledig op maat in eigen werkplaats, zo kunnen we elke gewenste aanpassing eenvoudig voor u realiseren. Onze eiken maatwerk tafels zijn gemaakt van 4cm of 6cm volledig massief eiken. Zoekt u een iets minder ruige uitstraling? Ook dat is mogelijk, dit model leveren we van licht rustiek tot zwaar rustiek. Getrommeld en geschraapt voor een extra oude look of juist niet, alles is naar wens te regelen. Dit model leveren we in elke gewenste maat. Wilt u meer tussenruimte voor stoelen of een aangepaste tafelhoogte zodat deze beter bij de stoelen past? Geen probleem, nagenoeg elke denkbare aanpassing kunnen wij realiseren zodat u exact de tafel op maat krijgt zoals u hem wilt.


Behandeling
whitewash eiken tafels
Dubbel gerookt witte olie
boomstam tafels
Ongerookt witte olie
deens ovale eettafel
Lava light
houten tafel
Ultra matte lak
zwarte eiken eettafel
Night glow
massief eiken eettafel
Gerookt ultra matte lak
eiken ovale tafels
Smoke
natuurlijke eettafel
Marron
oud eiken eettafel
Enkel gerookt oud eiken

Bovenstaande afbeeldingen zijn puur ter indicatie, door gebruik van natuurlijke materialen en de unieke manier van behandelen zal er altijd kleurverschil zijn t.o.v. bovenstaande voorbeelden en de voorbeelden welke we in de showrooms hebben staan. Indien u een geoliede tafel kiest, raden wij u ten zeerste aan om de tafel de eerste 4 weken volledig te ontzien. Gebruik bijvoorbeeld placemats voor borden en onderzetters voor glazen. Ook is het heel belangrijk om de tafel de eerste weken uitsluitend af te nemen met een droge doek.

 


Onderhoud

Klimaat
Mensen gedijen het beste in een niet te warme en niet te droge omgeving, voor een eiken tafel is dit niet anders! Een luchtvochtigheid van tussen de 45% en 55% is het allerbeste voor uw tafel. Dit kunt u bereiken door planten, luchtbevochtigers of dampschalen neer te zetten. Bij te grote afwijkingen van het ideale klimaat kan uw tafel scheuren en kromtrekken. Zet uw tafel dus niet naast warmtebronnen en vermijd directe zonnestraling.

Vuil en vlekken
Vlekken door koffie, thee, wijn, water, chocolade etc. dient u meteen te verwijderen met een lichtvochtige doek. Hiermee voorkomt u dat de kleurpigmenten in de poriën van het hout kunnen trekken en vervelende blijvende plekken achterlaten. Na het afnemen de oppervlakte droogmaken met een zachte doek. U reinigt uw tafel eenvoudig met een licht vochtige doek. Indien u een geoliede tafel heeft kunt u bij een ernstige vlek deze wegschuren met een schuurpapiertje of scotch-brite. Schuur hier altijd mee met de nerf van het hout.

Uw tafel staat in huis, en nu?
Indien u een geoliede tafel heeft besteld, raden wij u ten zeerste aan om de tafel de eerste 4 weken volledig te ontzien. Gebruik bijvoorbeeld placemats voor borden en onderzetters voor glazen. Ook is het heel belangrijk om de tafel de eerste weken uitsluitend af te nemen met een droge doek. De olie heeft namelijk tijd nodig om goed in het hout te kunnen trekken. Bij een gelakte tafel hoeft u zich geen zorgen te maken, deze is namelijk na 24 uur volledig uitgehard.

Onderhoud – Olie
Uw tafel heeft een duurzame en bestendige bescherming gekregen met een 100% natuurlijke olie van Aquamarijn. Dit is een olie op basis van tungolie en lijnolie, die in het geval van een eetkamertafel 1 á 2 keer per jaar opgefrist dient te worden. Hiervoor raden wij aan om Aquamarijn Revol te gebruiken.

Onderhoud – Lak
De laklaag zal gaan slijten met de tijd. Dit is afhankelijk van allerlei omgevingsfactoren. Als u ziet dat er vale plekken op het blad komen, dan is het tijd om uw tafel opnieuw te lakken. U kunt dan 1 á 2 nieuwe laklagen op het volledige blad aanbrengen om de tafel weer voor jaren te beschermen. Reageer ook tijdig op kleine beschadigingen die kunnen ontstaan door bijvoorbeeld scherpe voorwerpen. U kunt de PCG Eco Wood Cleaner en de PCG Eco Wood Care gebruiken voor tussentijds onderhoud.

En wat vooral niet doen?
Vermijd de volgende middelen: Vlekverwijderaars, schuurmiddelen, oplosmiddelen, terpentine, chloor, schoonmaakmiddelen met geurstoffen en bijtende schoonmaakmiddelen. Heeft u een eiken vloer en een ijzeren onderstel? Let dan goed op met dweilen. Door het vocht kan het metaal reageren met uw vloer en een vervelende donkere plek achterlaten. Wij raden aan altijd goed na te drogen. Nooit hete voorwerpen rechtstreeks op het oppervlak zetten, altijd onderzetters gebruiken.

 

Bekijk dit product in de showroom
In onze showroom in Sliedrecht staan altijd meer dan 100 tafels opgebouwd in diverse materialen, behandelingen, stijlen en afwerkingen. We hebben echter niet alle tafels in de showroom staan, bent u op zoek naar een specifiek model, neem dan voor de zekerheid even contact op.

Showroom Sliedrecht

Robuuste Tafels
Blankenstraat 4
3364BB Sliedrecht
Tel. 0184-745745

Klik hier voor de openingstijden en routebeschrijving

Specificaties
Lengte

Diverse maten, afwijkend maatwerk mogelijk

Breedte

Diverse maten, afwijkend maatwerk mogelijk

Hoogte

Afgestemd op uw stoel keuze

Blad dikte

4cm massief of 6cm massief

Inschuifhoogte

Afhankelijk van gekozen blad dikte en tafel hoogte

Maatwerk

Eigen productie, maatwerk mogelijk

Houtsoort

Massief eiken

Behandeling

Leverbaar in diverse behandelingen

Bestellen

Zonder aanbetaling

Levertijd

16 weken

Levering

Inclusief montage service

Garantie

100% tevredenheidsgarantie

Dit zeggen klanten over Robuuste Tafels;
Bekijk een selectie van de reviews die onze klanten op de onafhankelijke site Trustpilot hebben gemaakt. Wij stellen de beoordelingen van onze klanten bijzonder op prijs. Dit stelt ons in staat om doorlopend te blijven werken aan een zo goed mogelijke klantervaring en dienstverlening.