Woonstijl Hotel Chique

Een “hôtel chic” interieurstijl is geïnspireerd op de luxe en elegantie van high-end hotels. Het is een stijl die streeft naar een chique en verfijnde uitstraling waarin klassieke elementen worden gecombineerd met moderne accenten om een tijdloze en weelderige sfeer te creëren. Luxueuze en stijlvolle materialen zijn kenmerkend voor de ‘hotel chic’ stijl.

woonstijl hotel chique eetkamer

Hotel Chic voor een glamoureuze en weelderige sfeer in huis

Een “hôtel chic” interieurstijl is geïnspireerd op de luxe en elegantie van high-end hotels. Het is een stijl die streeft naar een chique en verfijnde uitstraling waarin klassieke elementen worden gecombineerd met moderne accenten om een tijdloze en weelderige sfeer te creëren. Luxueuze en stijlvolle materialen zijn kenmerkend voor de ‘hotel chic’ stijl.

Ton sur Ton wordt veel gebruikt in een Hotel Chique interieur

In een Hotel Chique woonstijl vindt u rustige, warme basiskleuren zoals crème, beige, grijs en taupe. Witte muren zul je niet veel tegenkomen in een hotel chique interieur. In deze interieurstijl worden vaak glanzende en rijke stoffen gebruikt voor het creëren van een weelderige en gastvrije omgeving die de elegantie en glamour van een luxe hotel oproept. Daarnaast wordt in de Hotel Chique stijl ook vaak gebruik gemaakt van het ton sur ton principe, waarbij verschillende tinten van dezelfde kleur in het interieur worden gebruikt.  Met de juiste combinatie van materialen, texturen, kleuren en accenten kunt u een interieur creëren dat niet alleen mooi is om naar te kijken, maar ook comfortabel is om in te leven. 

Hoe creëert u zelf een Hotel Chique interieur?

Bij het gebruik van ton sur ton wordt er geëxperimenteerd met verschillende nuances, schakeringen en intensiteiten van een enkele kleur. Het resultaat is een gelaagd effect dat subtiel en harmonieus is, omdat de kleuren op elkaar zijn afgestemd en elkaar aanvullen. Dit zorgt voor een harmonieuze uitstraling, maar wees niet bang om ook lichte en donkere kleuren te combineren voor een opvallend effect.

Maak een statement met een prachtige fluwelen bank, eetkamerstoelen in velvet en sierlijke hockers die uw woonruimte omtoveren tot een chique en uitnodigende omgeving. Kies voor tijdloze basiskleuren zoals zwart, wit, grijs of crème en voeg diepe tinten zoals olijfgroen, goud of bordeauxrood toe voor een vleugje weelde.

Daarnaast dragen stijlvolle lampen bij aan de chique uitstraling van de ruimte. Kies voor elegante lampen in donkere tinten, eventueel aangevuld met gouden accenten. Van vloerlampen tot tafellampen en hanglampen, ze passen allemaal in een Hotel Chique’ interieur. En als u op zoek bent naar de ultieme luxueuze uitstraling, overweeg dan een elegante kroonluchter! Wilt u uzelf onderdompelen in pure luxe en stijl? Dan is de Hotel Chique woonstijl absoluut de juiste keuze voor u. 

Wat voor soort meubels passen in een Hotel Chique interieur?

In de Hotel Chique stijl staan luxe en elegantie centraal, wat duidelijk is te zien in de materialen en meubels die worden gebruikt. Denk hierbij aan rijk gestoffeerde fauteuils en banken met sierlijke details, zoals knoopjes, biezen en franjes. Deze meubels hebben vaak een klassieke vorm, maar kunnen ook moderne elementen bevatten om een vleugje eigentijdsheid toe te voegen. Accessoires en decoratieve elementen in een hôtel chic interieur zijn zorgvuldig gekozen om een gevoel van glamour en verfijning te creëren. Dit kunnen grote spiegels met weelderige lijsten zijn, kunstwerken in elegante lijsten, luxe vazen met verse bloemen, en decoratieve kussens met glanzende stoffen. Tafels met accenten van goud en marmer passen ook zeker binnen deze woonstijl.

Rijke, glanzende en luxueuze stoffen spelen een hoofdrol in Hotel Chique

Glanzende stofsoorten zoals fluweel en velours zorgen voor een luxueuze sfeer, vooral op banken, stoelen en hockers. Een salontafel van marmer voegt meteen een beetje extra klasse toe aan de ruimte. Daarnaast kunnen ook klassieke patronen zoals strepen, damast en bloemen motieven voorkomen in stoffen en behang. Verlangt u naar een warm, ordelijk interieur en gaat uw hart uit naar pracht en praal? Dan is de woonstijl Hotel Chique absoluut iets voor u. Bij Robuuste tafels hebben we alles in huis voor diegenen die streven naar een glamoureuze en weelderige sfeer in hun huis.

Hotel chique - living woonstijl woonkamer