Rustiek eiken tafels

Van het kappen van ons rustiek eiken hout, tot het monteren van de tafel bij u thuis, is een heel proces. Bij Robuuste Tafels leveren wij zowel industriële als landelijke tafels gemaakt van eiken uit duurzaam gekapte bossen in het noorden van Frankrijk of het zuiden van Duitsland. In onze eigen werkplaats hebben we de mogelijkheid om uw rustiek eiken tafel helemaal naar wens te laten maken.

Eiken tafel op maat

U heeft de keuze uit maar liefst drie gradaties in de grofheid voor onze industriële tafels, we kennen matig, standaard, en extra rustiek. Hoe meer rustiekheid, hoe ruiger het blad zal zijn qua knoesten en scheuren. We kunnen u elke rustiekheid laten zien in één van onze showrooms in Utrecht of Hardinxveld-Giessendam. Verder heeft u ook de optie om de stijl van uw rustiek eiken tafel te bepalen. De mogelijkheden zijn: 3, 4 of 5 breedte gelijke planken als tafelblad, of een balkenblad. Een balkenblad is een blad dat uit meerdere willekeurige plankbreedtes bestaat.

Houten eettafels

De kleur doet veel met een tafelblad. Hoe donkerder het blad, hoe stoerder de tafel zal ogen. Met het roken van het hout kunnen we sturen in de kleur van het tafelblad. Hoe langer het hout in de rookkamer is geweest, hoe donkerder het zal zijn. Met een eventuele witte olie op het blad creëert u juist een ‘white wash’ effect op uw rustiek eiken tafel.

Aan een rustiek eiken tafel van Robuuste Tafels kunt u gerust waardevolle uren doorbrengen met familie en vrienden. Mede door de professionele afwerking van onze tafels, zal uw rustiek eiken tafel een prachtig meubel worden in uw woning.