eetkamertafel met bank
eettafel bank met stoelen
bistro eettafel
stoere eetkamertafel
eiken maatwerk tafel
+34

Tafel Bouscat


  • Levertijd: 16 weken


Oud eiken tafel Bouscat met bistropoot Onze eettafel Bouscat is door zijn unieke onderstel, dat bestaat uit 2 bistropoten, zeer geschikt om een eetkamerbank aan te plaatsen. De…

 2.149,00

Stel Tafel Bouscat zelf samen met onze online configurator.
Zelf configureren
Maat
Breedte tafelblad
Tafel hoogte (bovenkant)
Behandeling
Tafelblad stijl
Grofheid tafelblad
Afwerking tafelblad
Afwerking zijkant
V-groef
Type blad
Voetplaat maat
Blad overstek
Onderstel afwerking
Product prijs
Optie(s) totaal:
Totaal:
 2.149,00
  • v.a. €349,- gratis thuis
  • 2 échte showrooms
  • Tevredenheidsgarantie
  • 4,8/5 op Trustpilot
  • Vanaf €349,- gratis bezorgd
  • 4,8 / 5 op Trustpilot
  • 100% tevredenheidsgarantie

Omschrijving

Oud eiken tafel Bouscat met bistropoot

Onze eettafel Bouscat is door zijn unieke onderstel, dat bestaat uit 2 bistropoten, zeer geschikt om een eetkamerbank aan te plaatsen. De voetplaat van het onderstel is er in 2 verschillende afmetingen 38x38cm en 45x45cm. Doordat onze eetkamertafel Bouscat in onze eigen werkplaats wordt gemaakt, kunnen de bistropoten op de door u gewenste afstand van elkaar worden geplaatst.

Massieve eiken tafel met bistro onderstel

Onze eettafel Bouscat is gemaakt van massief oud eiken. Het duurt minstens 100 jaar, voordat de stam van een eik dik en sterk genoeg is om er een robuuste tafel van te maken. Het door ons gebruikte eikenhout voor deze industriële boomstamtafel komt uit duurzaam beheerde bossen uit Frankrijk of Duitsland. U kunt bij ons kiezen uit een massief eikenblad van 4 of 6cm dik. Ook heeft u bij Robuuste tafels de mogelijkheid om zelf de grofheid van het hout te bepalen. Hierbij kunt u kiezen uit:

• Matig rustiek: rustige planken/balken, weinig scheuren en knoesten
• Standaard rustiek: voornamelijk de middelste planken/balken bevatten wat scheuren en knoesten
• Extra rustiek: ruige planken/balken, alle planken bevatten veel scheuren en forse knoesten

Verder kunt u bij Robuuste tafels kiezen uit diverse unieke behandelingen van het eikenhout. Denk hierbij bijvoorbeeld aan ultra matte lak, hierbij behoud het eikenhout zijn maximaal natuurlijke uitstraling. Een ander voorbeeld is onze enkel gerookte behandeling, hierbij krijgt het hout een donkere warme uitstraling.

Elke eiken behandeling kent een uniek rookproces. Roken in iedere vorm geeft hout en enorm natuurlijk karakter mee. Omdat elke plank een andere hoeveelheid looizuur bevat is geen enkele plank exact de zelfde kleur.

Tafel met bistro onderstel

Eettafel Bouscat is uitgerust met een bistro onderstel. Het bistro onderstel wordt standaard uitgevoerd in donker staal, maar is ook verkrijgbaar in diverse andere kleuren. Denk bijvoorbeeld aan RAL 9005 mat zwart, of RAL 9010 wit.


Behandeling
whitewash eiken tafels
Dubbel gerookt witte olie
boomstam tafels
Ongerookt witte olie
deens ovale eettafel
Lava light
houten tafel
Ultra matte lak
zwarte eiken eettafel
Night glow
massief eiken eettafel
Gerookt ultra matte lak
eiken ovale tafels
Smoke
natuurlijke eettafel
Marron
oud eiken eettafel
Enkel gerookt oud eiken

Bovenstaande afbeeldingen zijn puur ter indicatie, door gebruik van natuurlijke materialen en de unieke manier van behandelen zal er altijd kleurverschil zijn t.o.v. bovenstaande voorbeelden en de voorbeelden welke we in de showrooms hebben staan. Indien u een geoliede tafel kiest, raden wij u ten zeerste aan om de tafel de eerste 4 weken volledig te ontzien. Gebruik bijvoorbeeld placemats voor borden en onderzetters voor glazen. Ook is het heel belangrijk om de tafel de eerste weken uitsluitend af te nemen met een droge doek.

 


Onderhoud

Klimaat
Mensen gedijen het beste in een niet te warme en niet te droge omgeving, voor een eiken tafel is dit niet anders! Een luchtvochtigheid van tussen de 45% en 55% is het allerbeste voor uw tafel. Dit kunt u bereiken door planten, luchtbevochtigers of dampschalen neer te zetten. Bij te grote afwijkingen van het ideale klimaat kan uw tafel scheuren en kromtrekken. Zet uw tafel dus niet naast warmtebronnen en vermijd directe zonnestraling.

Vuil en vlekken
Vlekken door koffie, thee, wijn, water, chocolade etc. dient u meteen te verwijderen met een lichtvochtige doek. Hiermee voorkomt u dat de kleurpigmenten in de poriën van het hout kunnen trekken en vervelende blijvende plekken achterlaten. Na het afnemen de oppervlakte droogmaken met een zachte doek. U reinigt uw tafel eenvoudig met een licht vochtige doek. Indien u een geoliede tafel heeft kunt u bij een ernstige vlek deze wegschuren met een schuurpapiertje of scotch-brite. Schuur hier altijd mee met de nerf van het hout.

Uw tafel staat in huis, en nu?
Indien u een geoliede tafel heeft besteld, raden wij u ten zeerste aan om de tafel de eerste 4 weken volledig te ontzien. Gebruik bijvoorbeeld placemats voor borden en onderzetters voor glazen. Ook is het heel belangrijk om de tafel de eerste weken uitsluitend af te nemen met een droge doek. De olie heeft namelijk tijd nodig om goed in het hout te kunnen trekken. Bij een gelakte tafel hoeft u zich geen zorgen te maken, deze is namelijk na 24 uur volledig uitgehard.

Onderhoud – Olie
Uw tafel heeft een duurzame en bestendige bescherming gekregen met een 100% natuurlijke olie van Aquamarijn. Dit is een olie op basis van tungolie en lijnolie, die in het geval van een eetkamertafel 1 á 2 keer per jaar opgefrist dient te worden. Hiervoor raden wij aan om Aquamarijn Revol te gebruiken.

Onderhoud – Lak
De laklaag zal gaan slijten met de tijd. Dit is afhankelijk van allerlei omgevingsfactoren. Als u ziet dat er vale plekken op het blad komen, dan is het tijd om uw tafel opnieuw te lakken. U kunt dan 1 á 2 nieuwe laklagen op het volledige blad aanbrengen om de tafel weer voor jaren te beschermen. Reageer ook tijdig op kleine beschadigingen die kunnen ontstaan door bijvoorbeeld scherpe voorwerpen. U kunt de PCG Eco Wood Cleaner en de PCG Eco Wood Care gebruiken voor tussentijds onderhoud.

En wat vooral niet doen?
Vermijd de volgende middelen: Vlekverwijderaars, schuurmiddelen, oplosmiddelen, terpentine, chloor, schoonmaakmiddelen met geurstoffen en bijtende schoonmaakmiddelen. Heeft u een eiken vloer en een ijzeren onderstel? Let dan goed op met dweilen. Door het vocht kan het metaal reageren met uw vloer en een vervelende donkere plek achterlaten. Wij raden aan altijd goed na te drogen. Nooit hete voorwerpen rechtstreeks op het oppervlak zetten, altijd onderzetters gebruiken.

 

Bekijk dit product in de showroom
In onze showroom in Sliedrecht staan altijd meer dan 100 tafels opgebouwd in diverse materialen, behandelingen, stijlen en afwerkingen. We hebben echter niet alle tafels in de showroom staan, bent u op zoek naar een specifiek model, neem dan voor de zekerheid even contact op.

Showroom Sliedrecht

Robuuste Tafels
Blankenstraat 4
3364BB Sliedrecht
Tel. 0184-745745

Klik hier voor de openingstijden en routebeschrijving

Specificaties
Lengte

Diverse maten, afwijkend maatwerk mogelijk

Breedte

Diverse maten, afwijkend maatwerk mogelijk

Hoogte

Afgestemd op uw stoel keuze

Blad dikte

4cm massief of 6cm massief

Inschuifhoogte

Afhankelijk van gekozen blad dikte en tafel hoogte

Maatwerk

Eigen productie, maatwerk mogelijk

Houtsoort

Massief eiken

Behandeling

Leverbaar in diverse behandelingen

Bestellen

Zonder aanbetaling

Levertijd

16 weken

Levering

Inclusief montage service

Garantie

100% tevredenheidsgarantie

Dit zeggen klanten over Robuuste Tafels;
Bekijk een selectie van de reviews die onze klanten op de onafhankelijke site Trustpilot hebben gemaakt. Wij stellen de beoordelingen van onze klanten bijzonder op prijs. Dit stelt ons in staat om doorlopend te blijven werken aan een zo goed mogelijke klantervaring en dienstverlening.